Om Frøslev Kro

Den gamle kro

Frøslev kro ligger i den gamle del af landsbyen Frøslev – tæt op af Padborg faktisk lige på grænsen til Tyskland.

I anledning af afstemningen og genforeningen, hvor sønderjyderne skulle stemme sig hjem til Danmark, var der kongeligt besøg på kroen.
Den 10 februar var Kong Christian X og Dronning Alexandrine gæster på kroen i anledningen.

Om Frøslev Kro

Denne hyggelige kro i Frøslev er kendt på hele egnen for den traditionelle madlavning, og den autentiske sønderjyske familiestemning. Her bor I i historiske rammer med kort afstand til mange af Sønderjyllands mest populære attraktioner, og masser af dejlig kromad på menuen.

I nærheden

Beliggenheden giver jer gode og yderst varierede muligheder for spændende udflugter i det sønderjyske. Er I til historie er det naturligvis oplagt at besøge Frøslevlejren, er I på aktiv ferie kan I udforske Genarmstien eller køre en tur ud til vadehavet og har I børn med på ferien, kan I tage en tur i Universe Science Park. Derudover er det naturligvis helt oplagt at nyde godt af lidt grænsehandel og en bytur til Flensborg.

Kroen tilbyder

Frøslev Kro er en hyggelig grænsekro beliggende i Frøslev, ikke langt fra Padborg. Den charmerende gule bygning har rødder tilbage i 1749, og kroen kunne således fejre sit 270 års jubilæum i 2019.

I restauranten serveres traditionelle kroretter, tilberedt med årstidens friskeste råvarer. Nyd f.eks. en gyldensprød wienerschnitzel, eller sæt tænderne i en flot anrettet birkes-laks.

Kroen byder hvert år på påskefrokost, julefrokost og Mortens aften-menu, og disse særlige begivenheder er noget af det, som gør Frøslev Kro til det populære opholds- og spisested det er.

Der er gratis parkering ved hotellet, og under opholdet har I gratis adgang til trådløst internet.

Med sine 16 værelser hører Hotel Frøslev Kro til kategorien af små og hyggelige krohoteller. Værelserne er simpelt indrettede og har alle eget badeværelse, TV og en skøn udsigt over marker og træer.

Historie

På grund af sin tætte beliggenhed ved grænsen, har kroen altid været et naturligt samlingspunkt for Dansksindede i landsbyen og området.

Frøslev kro er en gammel kro, der har dannet rammen om udskænkning i landsbyen siden 1749.

Blandt de mere kendte værter hører digteren Karsten Thomsen, som drev kroen sidst i 1800 tallet.
Det siges at han lod sig inspirere af den skønne natur i kroens omgivelser.

Karsten Thomsens forældre drev en slægtsgård i Frøslev.
Under sin skolegang blev han undervist på Tysk, men efter Treårs krigen skiftede undervisningssproget fra Tysk til Dansk. Efter sin konfirmation var han hjælpelærer ved Frøslev skole.

Han overtog sine forældres gård og Frøslev kro som kun 22 årig.

 Karsten Thomsen levede fra 1837 til 1889.

Men Frøslev kro har jo haft skiftende ejere gennem tiden, men har med sin beliggenhed og sin evigt skønne natur samt kroens gamle hyggelige atmosfære, bevist sit værd ved stadig at ligge der og ligne sig selv på sin vante plads i mere end 270 år. 

Med større byer som Sønderborg-Flensburg-Kappeln og Tønder, som førhen var en større by i det tyndt befolkede område, har Frøslev Kro trods alt ingen konkurrence haft. Frøslev Kro har altid trukket folket til sig.